Canadians might not be getting enough fruits and vegetables / Les Canadiens et Canadiennes ne consomment peut-être pas assez de fruits et de légumes.

audreyl

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March is Nutrition Month, reminding us of the importance of making informed and healthy food choices. However, the proportion of Canadians aged 12 and older who consumed fruits and vegetables five or more times per day—including pure fruit juice, and frozen or canned fruits and vegetables—declined about 10 percentage points (from 31.5% to 21.8%) from 2015 to 2021.

What factors might be behind these declining rates?

🛒Food insecurity: In 2021, nearly one in five Canadians (18.4%) reported some degree of food insecurity—marginal, moderate or severe—up from 15.7% in 2020.

📈Increasing cost of food: Prices for fresh fruits and vegetables increased 16.2% on an annual average basis from 2015 to 2021.

To learn more, check out the following resources:
🍎🥕 Prices for food purchased from stores increased to a 41-year high in 2022. We are asking Canadians about their consumption of food and beverages, including fruits and vegetables, in our Canadian Community Health Survey, which is currently underway. If you’ve been selected, participate here!

We are Canada’s national statistical agency. We are here to engage with Canadians and provide them with high-quality statistical information that matters! Publishing in a subreddit does not imply we endorse the content posted by other redditors.

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Le mois de mars est le Mois de la nutrition, qui nous rappelle l’importance de faire des choix alimentaires éclairés et sains. Cependant, la proportion de Canadiennes et Canadiens âgés de 12 ans et plus qui consommaient des fruits et des légumes au moins cinq fois par jour, y compris des jus de fruits purs et des fruits et légumes congelés ou en conserve, a diminué d’environ 10 points de pourcentage pour passer de 31,5 % en 2015 à 21,8 % en 2021.

Quels sont les facteurs qui peuvent expliquer cette baisse?

🛒 Insécurité alimentaire : En 2021, près de 1 personne au Canada sur 5 (18,4 %) a déclaré vivre une certaine situation d’insécurité alimentaire (marginale, modérée ou grave), ce qui représente une hausse par rapport à la proportion de 15,7 % enregistrée en 2020.

📈 Augmentation du coût des aliments : Les prix des fruits et légumes frais ont augmenté de 16,2 % sur une base annuelle moyenne de 2015 à 2021.

Pour en savoir plus, consultez les ressources suivantes :
🍎🥕 En 2022, les prix des aliments achetés en magasin ont atteint leur plus haut niveau en 41 ans. Dans le cadre de notre Enquête sur la santé dans les collectivités canadiennes qui est en cours, nous interrogeons les Canadiens et Canadiennes sur leur consommation de nourriture et de boissons, y compris les fruits et les légumes. Si vous avez été sélectionné(e), merci d’y participer!

Nous sommes l’organisme national de statistique du Canada. Nous sommes ici pour discuter avec les Canadiens et les Canadiennes et leur fournir des renseignements statistiques de grande qualité qui comptent! Le fait de publier dans un sous-reddit ne signifie pas que nous approuvons le contenu affiché par d'autres utilisateurs de Reddit.
 
@zango11 $13 for 1750g (or $3.4 per lb - seems to be the going rate in Ottawa for the larger bags of frozen fruit) year-round is a reasonable price imo (especially since the frozen fruit is pretty reliably good-tasting and lasts indefinitely).
 
@zango11 And also I recently learned frozen fruit and veg carries a bigger listeria and food-borne illness risk than fresh -- since you can't exactly wash it like fresh produce.

Something for pregnant folks to be mindful of, when it's already hard enough to meet dietary and caloric needs on a budget.
 
@stumblingman Worth noting that the risk is still incredibly low. You're more likely to choke on your food than you are to get listeria (that statement applies equally to incidences, and deaths, both of which are higher for choking).

Frozen foods also have less risk of parasites, so really the risk of disease might actually even out (or be slightly less for frozen produce)
 
@braesha I have a smoothie for breakfast every other day: blueberries, 1/2 banana, frozen spinach (thawed overnight in the fridge) carrots, protein powder, peanut butter, chia seeds.

I alternate between it and my oatmeal bowl (which includes just as much blueberry and and banana as the smoothie does, but also walnuts, sunflower seeds, and dried cranberries,)
 
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